Kutatás eredmény

A Projektmenedzsment Körkép kutatás kétévente átfogó képet ad a hazai projekt kultúráról és
a szervezetek projektmenedzsment érettségéről.

PROJEKTMENEDZSMENT KÖRKÉP KUTATÁS

A Magyar Projektmenedzsment Szövetség kutatása a Budapesti Corvinus Egyetem szakmai támogatásával

A Magyar Projektmenedzsment Szövetség 2018 óta kétévente készíti el Projektmenedzsment Körkép kutatását, melynek célja, hogy átfogó képet adjon a hazai projekt kultúráról, a szervezetek projektmenedzsment érettségéről, a projektmenedzserekkel szemben támasztott elvárásokról vagy a PMO-k működéséről. A kutatás eredményét rendszerint nemzetközi trendekkel is összevetjük.

A kérdőívek szervezetre vonatkozóan kerülnek kitöltésre. A felmérés fókuszában projekteket megvalósító vagy projektalapon működő állami és piaci szereplők szerepelnek, így működési területek függvényében is értékelni tudjuk az eredményeket.

A 2022 őszén elkészült kiadványunk fókuszában az aktuális trendek szerepelnek. A felmérésben 50 szervezet mintegy 2000 projektje került górcső alá. A kiadvány 300 példányban készült el, online verzióban pedig a korábbi példányokkal együtt erről az oldalról letölthető.

Reményeink szerint a kiadvány jó támpontot nyújt minden projektmenedzsmentben érintett szervezet fejlesztéséhez, a hatékonyság javításához és ezáltal a magyarországi projektmenedzsment kultúra további emeléséhez.